Lekker onderuit films kijken.

Lekker onderuit films kijken.

Met een paar dagen vrij in het vooruitzicht is er niets fijners dan een hele middag of avond films kijken.

Of dat nu op Netflix is, televisiekijken on demand of films die je de afgelopen tijd hebt opgenomen, maar door gebrek aan tijd niet aan toe kwam. Zo’n geplande filmavond geeft een heerlijk ontspannen gevoel.

Om nu niet je kostbare tijd te verdoen met het zoeken naar goede films hieronder een top 5 van beste films met bijpassende hapjes en drankjes. Want één ding moet je niet vergeten. Een filmavond bereid je voor met, vooraf voordelig lekkere dingen inslaan bij de supermarkt.

Tip 1. Deadpool – Actie/Komedie

Wade Wilson is een ‘special agent’ van de overheid, die door een experiment de kracht krijgt versneld te genezen van verwondingen. Hij verandert in antiheld Deadpool en jaagt achter de man aan die bijna zijn hele leven verwoestte.

Voor deze film gooi je een paar frisse biertjes in je mandje samen met paprika chips of een ovenchips. Geen zin in alcohol, kies dan simpel voor een paar blikjes cola en een bakje verse noten.

Tip 2. The Nice Guys – Komedie/Misdaad

Ze zijn niet zo heel aardig de eigenzinnige privédetective Holand March en krachtpatser Jackson Healy. Samen moeten ze een vermissing zien op te lossen. Het complot dat zij ontdekken leidt hen naar de machtigste kringen van Los Angeles.

Ga lekker onderuit met een groot glas frisdrank en een zak chips of heerlijke tv-worstjes. Halverwege toe aan een hartige snack? Zet de frituur aan voor een paar bitterballen of party snacks.

Tip 3. Joy – Drama/Komedie

Joy Mangano is moeder van twee kinderen, die op een dag schatrijk wordt dankzij de uitvinding van een eenvoudig huishoudelijk artikel. Een vermakelijke film over een droom die uitkomt, een flinke dosis doorzettingsvermogen en tegenslagen die overwonnen worden.

Heerlijk om je onder te dompelen in deze meeslepende film met een paar toastjes die je van tevoren smeert met tonijn salade of andere smeerbare salades. Als drankje kies je heel verstandig voor een fris vruchtensapje en anders toch een glaasje prosecco.

Tip 4. How to be single – Komedie

In New York lopen heel wat singles rond. Allen op zoek naar de perfecte match. Zij hebben één ding gemeen en dat is op de juiste manier leren vrijgezel te zijn, want tussen al die dates, serieuze relaties one night stands en flirt berichten door, moeten zij het toch ieder op hun eigen manier zien te rooien. Dat leidt tot hilarische situaties en confronterende momenten.

Kies voor een paar kant-en-klare tapashapjes met een heerlijke glas goede porto. Ook lekker zijn stukjes droge worst of een stukje brie met wat witte druiven. Zin in wat te knabbelen neem dan borrelnootjes of studentenhaver met rozijnen.

Tip 5. Cloverfield lane – Thriller

Na een ernstig auto-ongeluk wordt een jonge vrouw wakker in een naargeestige kelder. Zij vreest dat ze ontvoerd is. Maar haar ontvoerder beweert dat hij haar gered heeft. De wereld is onbewoonbaar geworden door een chemische aanval. Zij kan niet geloven wat hij beweert en wil maar één ding: ontsnappen. Ongeacht wat haar te wachten staat als ze eenmaal buiten is.

Voor deze film kun je het beste nuchter blijven. Daarvoor is een glaasje cranberrie sap een goed gekozen drankje. Samen met je favoriete reep chocola, die je in kleine blokjes breekt. Meer zin in bubbels? Ga dan voor een verfrissend glas sprite of sparkling icetea met een zakje ovenchips.

(bron IMDb, de grootste film website ter wereld. www.films-2016.nl)

Veel kijk plezier!

Voor de lekkerste snacks ga je naar de supermarktfolders.
Voor een nieuw televisiescherm naar de actuele tv-promoties.


in samenweking met Spotta.nl